Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

És megint szivat a HP drivere

2007.08.22. 20:44 Lzooltan

Vettem egy nyomtatót. HP All-in-one F300. Azaz inkább egy multifunkci masinát. All-in-one, még főzni is tud. Jól néz ki, profinak tűnik. Gyorsan nyomtat és még gyorsabban scannel. Átlagos, otthoni feladatoknál a sebesség fontosabb, mint a kiemelkedő minőség. Szépen nyomtat fotót is, ráadásul halkan dolgozik.
A HP cuccok mindig is profik voltak. Mármint hardveresen. Na de a szoftver... talán egy cég termékeinél sem találkoztam még ilyen összegányolt szarral. Van egy HP scannerem, annak is ugyanilyen rossz a programja. A driver közel 500 MB-t telepít. Azaz fél gigabájtot. Áhh, critical hit. A hozzáadott szemeteket kidobálva is maradt 270 MB, amit mindenképpen fel akar tenni, enélkül nem fog menni.
A háttérben pedig fut egy HP Digital Imaging Monitor nevű szutyok, ami suttyomban figyeli, mit is csinálok. Mintha nélküle nem tudnám, hogy mire való egy nyomtató és mikor is kell azt használni.
Tegnap vettem, most szólt harmadszor, hogy ő bizony most frissítené a drivert. Telepített mellé még vagy 20 MB-t, csak hogy örüljek. Utána persze újra akar indítani, mint minden rendes, összecsapott fos driver.
Kedves Hewlett-Packard. Tök jó hardvereket készítenek, néhány közülük szinte kitűnő. DE! Nem ártana kidobálni a programozókat, akik ilyen szemetet készítenek hozzá. És bár az információs társadalom korában nem gond 500 MB-t tárolni, de ezt a helyet mégsem szeretném fenntartani egy ritkán használt eszköz bugos, lassú és használhatatlan programjának.
Felhasználók százezrei, milliói örülnének, ha a megvásárolt termék egy néhány MB-s meghajtóval is működőképes lenne. És ez a néhány MB nem akarná kényszeresen frissíteni magát és nem erőltetné rá magát és a bugyuta és elcseszett szolgáltatásait a felhasználóra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr184936646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása