Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Eee operációs rendszert keresek...

2008.05.11. 22:24 Lzooltan

Az Eee PC egy remek szerkezet, de komoly kihívás működőképes operációs rendszert keríteni hozzá. Már több mint egy hónapja megvan, de még nem sikerül megtalálnom hozzá a megfelelő megoldást.

  • Xandros - Egy modolt Xandrost adtak hozzá, a leírás szerint direkt ehhez a típushoz készült. Nagyjából oké, de nem sikerül belőnöm rajta az egyetemi netet, állandóan küzdeni kell a VPN-nel és a titkosított WiFi-vel, azaz felejtős. A Live Writert sem sikerült beüzemelnem rajta, a webes blogszerkesztést meg nem szeretem.
  • Windows XP, gyári - Második próbálkozásként egy SP2 XP-t tettem fel. Ez több mint 3 GB-t telepített, ami nem túl szerencsés, mivel 4 GB a gép teljes kapacitása. Egy 4 GB-s SD kártyára telepítettem a programokat, de ez meg lassú a mindennapi használatra. Valami miatt elég gyakran bekapcsol a Caps Lock és nem is tudom kikapcsolni. Nem jöttem rá, hogy mi okozza, mitől múlik el. Az is lehet, hogy hardverhiba, de ehhez még tesztelnem kell.
  • Ismét Xandros - Visszatettem, hátha érkezett hozzá rendes frissítés, de a problémák sajnos még mindig fennállnak.
  • Eeebuntu - Túl sok dolog nem működik. A rendszer úgy látja, hogy 12 GB-t telepített a 4 GB-s SSD-re. A WiFi-t nem tudtam beüzemelni. Ténylegesen 3,2 GB-t telepített, 750 MB maradt, ez pedig kevés. Többször lefagyott.
  • Sunset_on_the_Asus_EEE_by_PoCk37Eeexubuntu - Ugyanazok a problémák, mint az eeebuntunál, szintén instabil.
  • Windows XP SP3 Eee mod - 1,9 GB-t telepített, stabilnak tűnik. Túl sok fontos beállítást vettek ki belőle, a vezetéknélküli hálózattal itt sem mentem semmire.
  • Windows XP Eee - Egy másik nLite-os verzió, 80 MB az egész, 600 MB-t telepített, 45 MB memóriát használ. WiFi továbbra sincs, nem látja az akkut, a touchpadnál nem megy a tapping.
  • Saját nLite XP - Kipróbáltam az nLite-ot, készítettem magamnak egy saját verziót. Nem szerette a magyar MUI-t, telepítés után angol lett, noha a magyart állítottam be alapértelmezettnek. Gondok a driverekkel, nem működött a 800x480-as felbontás.
  • ReactOS - A leírás alapján tetszene, de nem bootol a CD.
  • Megnéztem egy rakás Linux distro adatlapját, de egyik sem passzol igazán. A legtöbbnél a mérettel vannak gondok.

begging_for_votes_by_BushwhackedAz lenne az igazi, ha össze tudnék állítani magamnak egy megfelelő Linuxot, de nem értek annyira hozzá, hogy eljussak egy működő rendszerig, ami 1 GB-nél kevesebbet telepít.

Úgy néz ki, hogy egyelőre marad az alap Xandros, vagy az alap XP.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr864936751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adam 2008.05.11. 22:24:00

szia

nekem is van egy ilyen joszagom csak a 2G-s verzio es ehhez keresnek gyari linuxot

ha tudnal benne segíteni az jo lenne

Udv: Novi
süti beállítások módosítása