Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Hol fogok parkolni?

2008.02.28. 22:46 Lzooltan

4-5 hét alatt érkezik meg az autó, kettő már el is telt, ha minden simán megy, március közepére már átválthatok bogár közlekedési módból egy jóval civilizáltabbra.
Továbbra is a parkolás miatt fő a fejem. Állandó bérletet csak az állandó lakhelyként ide bejelentettek igényelhetnek, pedig ez lenne a legkényelmesebb megoldás. A parkolóházak nagyon drágák, ennyit nem tudok és nem is akarok költeni rá. Így is gondjaim vannak a költségekkel, még havi 20-at nem tudok kiadni parkolásra.

parking23 A héten körbejártam a környező utcákat, szinte féltem még gyalog is. Tudtam, hogy a környék nem renovált része nem az igazi, de erre azért nem számítottam. Düledező házak, sötét alakok mindenfelé, kosz és bűz. Gambiában inkább mertem volna az utcána hagyni a kocsit, mint itt. Fejlődő és nem túlságosan civilizált ország vagyunk, rengeteg dolgot kell még megtanulnunk.

A költözés lenne a legkézenfekvőbb megoldás. Ez ellen szól, hogy két hónapig van még tanítás, utána vizsgaidőszak és nyár jön. Ha most keresnék másik helyet, azt hosszú távra kellene kibérelni. 60 napra nem sokan adnak ki lakást. Az viszont egyelőre nincs a terveim között, hogy itt töltsem az egész nyarat. Ez csak akkor lehet, ha találok egy nagyon jól fizető munkát, ami fedezné a költségeimet. Nagyon drága dolog itt lenni, legalább havi nettó 170 ezer magyar forint kellene ahhoz, hogy egyedül fizessem magamnak az albérletet, rezsit, kaját, tandíjat, benzint, parkolást, bérletet és még ezer más dolgot. A diákmunka viszont alig fizet, havi 60 ezernél többre nem nagyon lehet számítani. Ez az a szar helyzet, amikor nem éri meg dolgozni, mert többe kerül előteremteni a munkához szükséges környezetet.

Tehát ősztől parkolóbarát helyet kell keresnem. Autóval nem leszek ennyire a BKV szolgáltatásaihoz kötve, azzal is meg tudok majd birkózni, ha egy kicsivel messzebbről járok be. Ráadásul a külsőbb kerületekben jóval olcsóbb a megélhetés. Most a rezsivel együtt havi 50-60 ezerre jön ki ez a szoba. 35 a bérlet és 25 körül jut rám a költségekből. Bőven megfelelne nekem egy panelház is, aminek van szabad parkolója. Egy ilyen havi 20-25 körül van, rezsivel is 40 alatt tartható. Itt 16000 a közös költség és a többi számla is hasonlóan rabló szándékú. Jobb helyeken a közös nem megy 5000 fölé.

Mindenképpen megpróbálom itt megoldani a parkolást. Reggel nyolctól este hatig kell fizetni. Ha hétfőnként jövök vissza, aznap úgyis este nyolcig bent vagyok, ez megoldva. Szerdán elméletileg reggel nyolctól este hatig van órám, csütörtökön reggel kettő és este tánc. Azaz maradt a kedd, csütörtök napközben és a péntek. Persze csak ha bejárok minden órára. És így el kell mennem minden reggel nyolckor. Elég béna megoldásnak tűnik, de nem találtam jobbat. Majd sokat kirándulok és megnézem a múzeumokat.

Ha ez nem fog menni, akkor kipróbálom a bejárós életmódot. Heti három napon kell itt lennem, azaz legalább hatszor kell autópályázni. Egy út hatliteres fogyasztással számolva1300-1500 forintba kerül. Ez így heti legalább tízezer, egy hónapra nézve negyven. Pont mint egy szoba.

Nem túl jók a kilátások, de ha megjön a kocsi, majd élesben tesztelem és úgy talán megtalálom a legjobb megoldást.

 

i-think-youre-a-cunt-smP.S: Nagyon bátor és hősi dolog tapsolva felkelteni egy erősen ittas és még erősebben fáradt egyént. És még hősiesebb tett utána tízperces szentbeszédet tartani a szemétről, takarításról, szaros vécéről. Ez az a helyzet, amikor jobb nem válaszolni, mert harci helyzetben úgyis elbukna és még fenyegetésnek venné, ha elkezdenék veszekedni én is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr724936729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli|Biomernok 2008.02.28. 22:46:00

„Ráadásul a külsőbb kerületekben jóval olcsóbb a megélhetés.”

Haha... Vigyázz ezzel, mert nem biztos, hogy a külső kerületek alacsony árai ugyanazt a színvonalat hozzák, mint a belső kerületiek.

A legnagyobb hátrány a mindenhol fellépő, hatalmas reggeli dugók, amivel nagyon keményen kell számolni. Ez kb. azt jelenti, hogy a megszokott „hajnali nyolc” helyetti keléssel az „éjszaka közepén”, reggel hatkor kell majd kelni. Én már csak tudom. Hat évig ingáztam. Ruley volt, az biztos.
süti beállítások módosítása