Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Lenyúlták a szervereket

2007.11.09. 17:24 Lzooltan

Szánalom, ami itt megy. Nem ártana némi közgazdaságtant tanulni. Van ám néhány fontos fogalom, pl preferencia, rezervációs ár. Azaz: nem azért nem veszem a termékeket, hogy ezzel károsítsam az előadót. Főleg nem a magyar anyagokat. A legtöbb, szörnyű kimondani, de lényegében szart sem ér. Aktuálpop, stb...
Ha nem tudom letölteni, megszerzem máshonnan, vagy megnézem a tv-ben. Van tv előfizetésem. Innentől nem marhára mindegy, hogy adás közben, vagy később, jobb minőségben, reklámoktól és logóktól megtisztítva nézem meg? Ja, a reklám. Csókolom, elmehetnek a francba a reklámokkal, műsoridőben sem nézném meg őket.
A másik kedvencem a zene. Ami tetszik, azt bizony megveszem. Egy képzett, tehetséges előadó megérdemli. A sok szart, ami csak azért töltök le, hogy belehallgassak, de egy fillért sem ér, soha nem venném meg. De így legalább kap egy esélyt és ha megtetszik, elképzelhető, hogy mégis a kosaramban landol.
A torrentoldalakon rengeteg olyan anyag van, amikhez amúgy nem lehetne hozzájutni. Ritka zenék és filmek, különlegességek. Ugyan, ne vegyék már el az egyik legjobb szórakozásunkat.
Ha meg az a baj, hogy nem költök többet a lemezekre; adják annyiért, hogy egyetemistaként is meg tudjam venni és persze nem ártana elküldeni a "művészeket" zeneiskolába.
A warez él és élni fog, ez ellen nem lehet tenni. Ha meg levadásszák a hálózat pontjait, lesznek helyettük újabbak és még követhetetlenebb lesz a rendszer.
A warez visszaszorításával mindenki veszít. Az internetszolgáltatók bevétele a töredékére esik. Ugyan mi másra kellene 5-10 mbit? Reklámokat nézni, meg e-mailezni, ugye? Ha nem jutnánk hozzá a minőségi tartalomhoz, bőven elég lenne egy szutyok 512 kbites kapcsolat is, az meg reális piaci áron sem több havi 1500 forintnál (amelyik többért adja, az elmehet melegebb éghajlatra).
Warez nélkül senki sem venne írható lemezeket. Talán 3 év alatt tudnék megtölteni egy dvd-t a saját anyagaimmal.

Nem szidom tovább a rendszert, attól nem lesz jobb. De azt továbbra is fenntartom, hogy kéretik elgondolkozni és reális, értelmes intézkedéseket foganatosítani. Egy kis időre leállt a legnagyobb oldal, ezzel azt érték el, hogy a még működő kisebbek forgalma megtöbbszöröződött. Mi lett az eredmény? Szánalmas ostoba cselekedetek, de a warez, mint kulturális közösség Főnixként újra és újra feltámad a hamvaiból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr494936671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása