Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Lighthouse Family: Whatever Gets You Through the Day

2007.06.05. 00:52 Lzooltan

Egy soul duó Newcastle-ből. A stílusuk leginkább Blue-Eyed Soul, nagyon találó az elnevezés. Első nagy sikerük a Lifted volt, a Whatever Gets You Through the Day című albumuk 2002-ben jelent meg. A lemezt 2004-ben sikerült beszereznem, éveken át hajtottam, a szaküzletek polcain csak nem leltem rá, majd végül egy szupermarketben bukkantam rá, szegény ezernyi cd társaságában hevert egy ládában.
Egy órán át menetelünk előre, minden számban más irányból közelíti meg a továbblépés motivációját, szépségét. Az elején még csak futunk, de nem egyedül, hanem Veled. Érdekes megközelítése a társas kapcsolatnak, egyedül sehova, veled bárhova. Amíg együtt vagyunk, semmi sem számít. Csak nézünk, hallgatunk, majd fussunk el, fussunk a végtelenbe. Run.
Néha másra is kell időt szakítani. Mert a pénz nem minden. Légy boldog, próbálkozz és én is próbálkozom. A Happy refrénje bátorít, továbblendít.
Szeretném megismerni, milyen szabadnak lenni. A Free megközelítése hasonló R-Kelly: I Believe I Can Fly c. számához. Keverjük össze a belsőt a külsővel, repüljünk, a föld már kevés. Egy szerelem, egy vér, egy élet, sisters, brothers (U2: One).
Hozd el a napfényt, az ég már nem elég, fussunk még tovább, to the End of the Sky. Talán a létező legjobb modern soul refrén, kötelező darab.
Elfutottunk az ég tetejéig, a világ végéig, ideje megállni egy pillanatra és visszatekinteni, honnan is jöttünk. Ugye, hátratekintve egész jónak tűnik? Ha vissza tudnál emlékezni az álmaidra, még többet érhetnél el, miközben visszanézel, figyelj előre is, mert bármit elérhetsz, csak igazán akarni kell. Life's a Dream.
Ideje visszafutni, egészen mélyre. Gyönyörű idő van kint, mire várunk, sétáljunk egyet! It's a Beautiful Day.
És így tovább... a történet eljut egészen a csillagokig, a mennybe, majd a következő lépés az igazi belső, az akarat. Bár mindenhova együtt mentünk, mégis meg kell tanulni, hogy milyen egyedül, jó lenne tudni, hogy örökké tarthat.
Akárhogy is, mindig eljön a következő nap, ha mégsem, imádkozz érte és megkapod.
Nagyon jól összerakott történet, egyes motívumok több számban megjelennek. A zenei felépítés végig alkalmazkodik a szöveghez, tükrözi a helyzetet, a hangulatot.
Néha le kell ülni egy kicsit és elgondolkozni, ilyen egyszerű.


Számlista:
Run
Happy
(I Wish I Knew How It Would Feel to Be) Free/One
End of the Sky
Life's Dream
It's a Beautiful Day
You're a Star
You Always Want What You Haven't Got
Wish
Whatever Gets You Through the Day

2002 - Polygram International

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr444936630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása