Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Acomp, ez övön aluli volt.

2007.06.03. 21:56 Lzooltan

Kedvenc notebookom immár harmadik életévében jár. Három év, három HDD. Gericom Blockbuster 2, az Acompnál vettük 2004-ben. Valami különös oknál fogva (melegszik, extra hűtés nélkül folyamatosan 65-70˚C-on dolgozik, típushiba) évente megadja magát a merevlemez, amit eddig garanciálisan kicseréltek. A tavalyi cserénél érdekes módon elfelejtették helyesen kitölteni a garanciaszelvényt, így most vehetek új hdd-t. A szelvényen 3 adat szerepel: javítás jellege, ideje, garancia lejárata. A legutóbbi beavatkozásnál cseles módon a garancia lejárata rovathoz került a beszerelés napja, a javítás ideje mezőt pedig elfelejtették kitölteni. Ez tavaly augusztusban történt. Feltűnt a hiba, rákérdeztem, de azt mondták, hogy mivel a merevlemez nem fődarab, így nem jár hozzá újra egy év garancia. Tudtommal a merevlemez fődarab, enélkül bajosan használható a gép rendeltetésszerűen (tudom, Live cd, de az mégsem az igazi). Csak kötötték az ebet a karóhoz, nekem pedig rohannom kellett vizsgázni, így kénytelen voltam ennyiben hagyni a dolgot, remélve, hogy ez a vinyó kivételesen kibírja majd néhány évig. Ám nem így történt, múlt héten, azaz 10 hónappal a csere után elkezdett panaszkodni a s.m.a.r.t. figyelő, hogy gyanúsan sok az írási hiba, 'A failure may be imminent'. Azonnal készítettem biztonsági mentést a fájlokról, és láss csodát, a következő újraindításnál a HDD hangosabban kalapált, mint egy ütvefúró.
Most ott tartok, hogy van egy elméletileg garanciális merevlemezem, hibásan kitöltött garanciaszelvénnyel, azaz lényegében jótállás nélkül.
Kiszedtem a vinyót, az utolsó cserénél nem nyomtak rá új garancia-matricát, így nem tudom igazolni, hogy nem én berheltem meg és nem én rontottam el.
Már csak azért is kínos az incidens, mert egy hosszú utazásra készülök, holnap megvenném a repülőjegyet, de a munkámhoz és az utazás szervezéséhez szükségem van a gépre is, azaz vagy vinyó, vagy repülőjegy.
Tudom, hogy nem mindig könnyű megélni, de könyörgöm, ne engem húzzon le a piti ügyködésével, aki vinném hozzá a pénzt.
A tavalyi HDD csere volt az utolsó dolog, amivel közöm volt hozzájuk, egy ilyen húzás után többet biztosan nem vásárolok náluk. Pedig ősszel szeretnék notebookot újítani és náluk terveztem a megvételét. Nyert rajtam annyit, hogy nem kell kicserélnie egy vinyót, vesztett annyit, hogy nem veszek náluk notebookot és nem is ajánlom őket másnak.
Megérte?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr994936628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2007.06.03. 21:56:00

Tökre ;-)
süti beállítások módosítása