Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Notebook hűtő

2007.03.27. 00:21 Lzooltan

Egy notebook hűtése közel sem annyira hatékony, mint asztali társaié. Nagy teljesítmény egy apró dobozba zárva, ahonnan csak nehezen tudja kiengedni a munka melegét. Egy erősebb masinánál jelentős problémát okoz a hatalmas hőmennyiség elvezetése. A hdd általános használat közben 55-60 fokos, komolyabb terhelésnél eléri a 70°C-ot is, míg a processzor üzemi hőfoka 67-70°C, játék közben a 85-öt is el-elkapja. Egy ilyen érzékeny műszernél ez nem igazán jó tulajdonság, ennek eredménye, hogy a két és fél éves notebookomban már a harmadik vinyó fut.

Régóta kerestem egy normális notebook hűtőt, ám úgy tűnt, Magyarországon senki sem használ ilyet; külföldi oldalról pedig nem nagyon volt kedvem rendelni, egy $20 értékű eszköznél elég barátságtalan a $20-30 postaköltség.
Tegnap végre ráakadtam egy ilyen hűtőre (Spire Pacific Breeze), meg is rendeltem, informatika óra után átvettem az üzletben. 3500 forint (+700 a gépbolt csomagolása és szállítása. Ha futárral kérem és nem megyek el érte, akkor 2500.- lett volna a házhozszállítás), két ventillátor, kék led, 2500-as fordulatszám. Néhány órás használat után úgy néz ki, hogy átlagos működésnél 15 fokot, terhelésnél 20 fokot jelent a hűtés. Most 47°C-on van, ilyenkor 60 körül szokott lenni.
Hiánypótló eszköz, nagyon hasznos és nem is drága.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr454936602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása