Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Kermark - statisztika

2007.08.27. 21:55 Lzooltan

Június 3-án indult a portál. Az első 3 hónap egyedi látogatóinak a száma:
Június - 638
Július - 680
Augusztus - 842
Mivel még van 4 nap augusztus végéig és a júniusi adat is csonka júliusban pedig volt egy nap kimaradás; a minta arányosan így néz ki:
Június - ~699
Július - ~704
Augusztus - ~932
Ezek persze becsült adatok, nem volt kedvem trendet számolni a hét különböző napjaira, valamint azt sem vettem figyelembe, hogy a tanév kezdete előtti négy nap valószínűleg látogatottabb lesz, mint a megelőző napok. További torzító tényező, hogy a minta fele, mintegy 70-100 elsős 26-a óta gólyatáborban van.
A lényeg: az első 3 hónapban, a nyári uborkaszezon közepén is sikerült komoly látogatottságot produkálni. Persze, ez a szám elenyésző pl a gamehunter napi 800-1500-as egyedi látogatóihoz képest, de itt a célcsoport is jóval szűkebb. Elsődlegesen két évfolyam KM szakos hallgatói - alig 200 fő.
Cél: év végéig minőségi tartalomszolgáltatással elérni és stabilan megtartani a napi 100 fölötti egyedi látogatót.
Ehavi változás: lekapcsoltam a reklámokat, reklámundorom lett. Ennek leginkább az index AdBlockos hülyesége az oka. (link). Rájöttem, hogy nem ér annyit ez az egész, mint amennyi kellemetlenséget okoz. Termel néhány forintot, cserébe elrontja az oldal összképét, ráadásul rá is erőltetem a felhasználókra, hogy számukra teljesen érdektelen dolgokat bámuljanak. A reklámok célja az lett volna, hogy kitermelje az oldal fenntartási költségeit. De most máshogy nézem a dolgokat. Az oldal beindításának költsége, ez a kb 60 ezer forint egyfajta diszkontálás, megtakarítás a jövőbe. Többszörösen visszahozza az árát. Szellemileg, nem anyagilag. A tárhely díját, azt az évi 10-15 ezer forintot pedig szívesen rááldozom, vagy összedobjuk, ha van értelme üzemeltetni az oldalt.
A szakportál célja továbbra is a szakos hallgatók összefogása, hiteles szakmai információk nyújtása, az egyetemmel kapcsolatos tudnivalók lehetőleg teljes körű összegyűjtése, valamint a közösség formálása.
Sok pozitív kritikát kaptam, a felmerült hibákat folyamatosan javítjuk, valamint a terveim között van jónéhány új funkció. Ha fellendül az oldal, ezeket majd beépítjük.
Néhány hete a Google már az első oldalon hozza ki az oldalt a Kereskedelem és marketing kulcsszóra. 1260000 találatból a 10. hely! Ez szerintem nagyon komoly előrelépés. Cél a lista teteje.
Köszönöm a közreműködést mindenkinek, remélem, hogy az oldal sok évfolyam boldogulását segíti majd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr474936650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása