Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Stat for president! - beadandó

2007.04.17. 22:59 Lzooltan

Végre beadtam a Statisztika házi feladatot. Egy legalább 50 elemből álló sokaságot kellett elemezni a leíró statisztika eszközeivel, a kapott értékeket elemezni, az alapadatok eloszlását egy hisztogramon bemutatni, majd végül az ábra segítségével megbecsülni a móduszt.
A feladat trükkje az Excel leíró statisztika bővítményében rejlik. Enélkül több órányi számolás, rengeteg fölösleges számhalmozás a jutalom. Az elemzéssel így szerencsére nem volt problémám, néhány kattintással sikerült eljutni a szükséges eredményekig.
Ezt követően elkészítettem az osztályközös gyakorisági táblát, majd az itt kapott adatok alapján a hisztogramot.

A tartalmi résszel viszonylag hamar elkészültem, bár az elemzés magyarázatát elég körülményes szépen és érhetően megfogalmazni.
A Statisztika tantárgyat az egész évfolyam tanulja, így a beadandókat javító tanárok rengeteg dolgozatot javítanak. Egy ilyen rövid és egyszerűen megvalósítható feladatnál a tartalom közel azonos lesz mindenkinél, egyedül a kinézettel lehet kitűnni. Hajnali fél ötre végeztem a kinézet megalkotásával, de szerintem nagyon jó lett.
A dolgozatot nem teszem be ide, majd talán a diploma megszerzése után. De addig is álljon itt néhány kép a beadandóból:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr924936613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása