Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Three Dog Night

2007.03.18. 23:24 Lzooltan

Egy YouTube videó zenéjében bukkantam erre az együttesre (lásd néhány bejegyzéssel korábban). A zenekar 1968-ban alakult, 1975-ig egymás után 12 albumuk érte el az aranylemezhez szükséges eladásokat. Az Egyesült Államokban egymillió lemezt kell eladni ehhez az elismeréshez. 21 slágerük volt, köszönhetően a jól kitalált dallamvilágnak, Danny Hutton, Chuck Negron és Cory Wells remek hangjának és a kitűnő vokálnak.
A Three Dog Night elnevezés egy ausztrál kifejezésből származik. Az 'Isten háta mögötti' hideg éjszakákban a kutyák összebújva alszanak, így melegen tartják egymást, nem hűlnek ki reggelig. Minél hidegebb az éj, annál több kutya bújik össze.
Néhány korai próbálkozás után zenészeket toboroztak: Mike Allsup gitáros, Jimmy Greenspoon billentyűs, Joe Schermie basszista és Floyd Sneed dobos lettek az együttes új tagjai. A "One" az első toplistás slágerük, majd egy évvel később, 1970-ben a (Not to Come)" listavezető lett. "Mama Told Me". 1971-ben a "Joy to the World" hat héten át állt a lista élén, majd 1972-ben a "Black and White" tört a poplista első helyére. Utolsó nagy slágerük az 1974-ben megjelent "The Show Must Go On".
1976-ban a belső feszültségek és az egyéni karriervágy hatására megromlott a tagok viszonya, Hutton kilépett, majd egy évvel később feloszlott a zenekar.
2006-ban a hatalmas rajongói tábor hatására (is) újra összeálltak és ígéretük szerint 2007-ben új stúdióalbummal jelentkeznek és egy koncert-sorozatba kezdenek.
Forrás: allmusic.com



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr764936597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása