Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

The "Wow" starts now.

2007.03.13. 10:28 Lzooltan

Tegnap nekiálltam csicsázni a windowst. Persze még az XP-t. Ennek az lett az eredménye, hogy reggelre a Style XP megkajálta a boot.ini-t, de olyan szinten, hogy még az eredeti XP cd-vel sem tudtam helyreállítani, egyszerűen még a hibajavító konzol sem indult el, pedig egy Fixboot segített volna. Magad uram, ha szolgád nincsen, így hát megköszöntem a 6 éves operációs rendszernek az eddigi szolgálatot és végre rátettem a dvd olvasó tálcájára a Windows Vista című lemezt. Clikety-click, avagy next-next-finish és néhány lefagyás után máris a Vista Ultimate bootolt be a már megszokott XP Professional helyett. Szerettem volna már a kiadás után kipróbálni, de a driverek miatt nem álltam neki. Az XP-nél 3 év telt el, mire méltóztattak rendes, működőképs, stabil Mobility illesztőprgramot kreálni, addig ősrégi, modolt programokkal kellett dolgozni. Itt szerencsére időben reagáltak, 2 hónap késéssel máris van elérhető verzió. Egyelőre stabilnak tűnik, bár az előző egy órában négyszer fagyott le a rendszer, majd kitalálom, hogy mi miatt.

Az Aero nagyon jónak tűnik, végre az operációs rendszer is kihasznál valamit a marha drága VGA kártya tudásából. Persze, így jobban leterheli a rendszert, de mégis jobb, mert a processzor a saját dolgát tudja végezni, nem kell a megjelenítéssel is foglalkoznia (annyit). A teljesítmény-értékelő akármi 2,9-et adott a gépre, a videokártya hozta a legalacsonyabb pontot, a többi 3,9-4,7 között van. Lényeg, hogy úgy tűnik, nagyjából minden működik.

A korábbi windózok futószalagon érkeztek, 98, 98 SE, (2000), Me, XP; néhány éven belül jónéhány verziót vehettünk meg, vetettek meg velünk. Ezen 4-5-6 évig dolgoztak, meg is látszik rajta az eredmény. Végre sikeült elszakadni az immáron több mint tíz éve sulykolt rendszertől, az elavult kinézettől. Felhasználói szemmel nézve az új design a legszembetűnőbb, de a használat során folyamatosan előkerülnek az új fícsörök, az rengeteg apró újítás.

Jó lesz, csak bele kell tanulni a használatba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr164936592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása