Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Csak egy új cipőt vettem, vagy én is új lettem?

2012.12.11. 12:11 Lzooltan

Az első futócipőmet március 16-án vettem. Amikor elhoztam a boltból, teljesen hihetetlennek tűnt, hogy fogok valaha is annyit futni, amennyit ez a cipő kibír. Azt írták, hogy 7-800 km az élettartama, de túlsúllyal várhatóan ennél kevesebb. Néhány héttel korábban kezdtem el a Nike 12 hetes Walk to run edzéstervét, 1-2 km volt a napi adag. Úgy gondoltam, hogy ha nagyon belejövök, talán jövő nyárra fog elkopni a cipő. Elvárásaim nem igazán voltak. Bíztam benne, hogy előbb-utóbb eljutok oda, hogy le tudok futni egyben 1 km-t és a cipő nem végzi a kosárlabda és a görkorcsolya mellett a szekrényben. Azóta 9 hónap telt el, 135 alkalommal összesen közel 700 km-t futottam, a legutóbbi edzésem 12 km volt és továbbra is jó kedvvel, lendülettel indulok el napról-napra. Rengeteg új élményben volt részem, szinte minden nap kapok egy-egy új érzést, amit eddig sosem élhettem át. Most, hogy eljött az új cipő ideje, örömmel és várakozással telve indultam el megkeresni az Asics utódát. Szegény már teljesen elkopott, a csillapítása teljesen megszűnt és ki is lyukadt több helyen.

A régi cipőmmel egy teljesen új életet kaptam. Ma már szinte semmi sem az, ami tavaly volt. Februárban vettem egy 3XL-es futófelsőt. Tegnap vettem egy L-es futófelsőt és arra jutottunk, hogy nyárra jó eséllyel akár az M-es méret is elérhető távolságba kerül ugyanebből a pólóból. Megdöbbentő napról-napra látni a változást és megélni, ahogyan fokozatosan kinyílik a világ előttem. Tudok ruhát venni, mert már nem csak kétféle ing van a méretemben, hanem bármelyikből találok megfelelőt. Remek érzés látni, ahogy ismét kezdek emberi formát ölteni, látom állva a cipőmet és mozdonyszerű szuszogás nélkül le tudok hajolni. Önbizalom, határozottság, motiváció.

Viszlát Asics 2170-GT, köszöntelek Mizuno Wave Fortis 3. És a legjobb, hogy ennek is DK zöld a mintája.

Most már felkészültem arra, hogy 100 kg alá menjek. 2 kg és megvan.

upgrade.jpg

1 komment

Címkék: futás cipő 102kg Asics Mizuno

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr484959603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása