Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Hogyan szabadulhatnék meg a facebooktól?

2013.10.13. 18:29 lukacszoli

Az utóbbi időben elég nagy mértékben megváltozott a facebookhoz való hozzáállásom. Hónapok óta érlelődik bennem, hogy törlöm a fiókomat. Ha nem lenne ennyi minden bekötve a profilomhoz, egy mozdulattal leléptem volna. Sajnos azonban van egy rakás olyan online szolgáltatás, ahol az elmúlt évek során felelőtlenül facebook fiókkal léptem be, ahelyett, hogy készítettem volna egy önálló profilt. Akkor még jó ötletnek tűnt. Most viszont mind-mind az elszakadást nehezíti.

Kiborító, hogy mindenhol ott van ez a hülye kék f betű. Az utóbbi időben egyre több negatív érzést kelt bennem ez az időrabló démon. Vegyük észre, hogy létezik ezen kívül is élet. Korábban, hébe-hóba beszédült egy-egy gyalogos a bicikliútra, akiket egy jószándékú vidám csengetéssel fel lehetett ébreszteni. Mostanában viszont mindennapos szinten előfordul a tipikus facebook-függő, aki annyira zombi módon nyomja a telefonját, hogy talán azt sem venné észre, ha elütnék. Zavar, hogy amikor tárgyalok egy-egy üzleti partnerrel, rendszeresen előfordul, hogy megszólal a facebook üzenetjelzője. Ilyenkor persze általában meg kell szakítani a tárgyalást, hogy elküldje a válaszát. Beszélgetések során számos alkalommal előfordul, hogy valakinek a facebookos posztjára hivatkoznak. Ilyenkor persze én vagyok a fura, hogy nem olvastam, amit közzétett a falán. Miért olvastam volna? Számomra nem több, mint egy végtelenített pletykalap, amiben döntő többségében érdektelen tartalom ömlik. Talán százból három iromány olyan, ami nem játék, nem valami bugyuta megosztás, nem nyafogás, vagy nem politikai állásfoglalás.

A mai futóversenyen sok futót láttam, aki futás közben a telefonjával matatott. Ha arra a 40 percre sem tud elszakadni tőle, miért nem marad inkább otthon?

Sajnos úgy érzem, hogy ez a közösségi oldal az utóbbi időben számomra semmilyen mértékben nem közvetít értéket, sőt, kifejezetten bosszant. Amit pedig bosszant, azt jobb megszüntetni, csak azok a dolgok maradhatnak, amik boldoggá tesznek.

A haditerv a következő:

  • Keresek egy olyan chatprogramot, ami be tud csatlakozni a facebook messengerre. Így megtalálnak az ismerősök, nem válok elérhetetlenné.
  • Kivezetem a blogjaim automatikus megosztásait a facebookról.
  • A facebook csoportoktól búcsút veszek. Ami értéket képvisel, azt ki tudom vezetni a facebookról, a többi pedig nem számít.
  • A facebook fiókkal használt egyéb online szolgáltatásokhoz készítek saját regisztrációt és átteszem az új fiókba a korábbi dolgaimat.
  • Visszamenőlegesen törlöm, vagy elrejtem a facebook falamra írt dolgokat.

A facebook funkciója a továbbiakban:

Telefonkönyv és egy chatplatform a sok közül, amin elérhető vagyok. Azaz leteszem az iwiw szintjére.

logo_33928.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr235566852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2013.10.14. 07:22:20

Két dologgal nem értek egyet a listádból:
- Kivezetem a blogjaim automatikus megosztásait a facebookról.
Ez azért, mert így pont az általad is említette százból néhány hasznos tartalom csökken eggyel.
- Visszamenőlegesen törlöm, vagy elrejtem a facebook falamra írt dolgokat.
Ez meg fölösleges időrablás, ami egy hétnél =egy napnál!) régebben ment FB-on, azt csak komoly munkával lehet előbányászni, neked sok idő, olvasók meg sosem teszik meg. :)

BGy · http://babosi.blog.hu 2013.10.30. 08:47:07

Igazad van! Én két hete kiléptem minden csoportból, töröltem a fényképeimet és az ismerőseimet, majd felfüggesztettem a profilomat. És nem is hiányzik.

Bozót · http://www.bozotfut.blogspot.com 2013.11.19. 10:04:12

Valahol egyet tudok érteni veled, bár leginkább az a - már nem tudom, először kitől hallott -gondolatot juttattja eszembe, hogy sosem az eszköz a hibás, hanem a felhasználója. Nem dobjuk ki a késeket csak azért, mert valaki embert ölt velük.
süti beállítások módosítása