Legyél boldog!

Állandó oldalak

Friss topikok

Újratervezés

2013.04.08. 22:11 Lzooltan

Változtatnom kell az edzések menetén, mert az utóbbi időben vészesen fogyott a motivációm és az elmúlt hónapokban folyamatosan azt éreztem, hogy egyre nagyobb ellenállás van bennem a futás iránt. Sokszor bármit szívesebben csinálnék a futás helyett és az edzések végig azzal telnek, hogy magamban szidom az egészet. Némi tesztelés és átgondolás után arra jutottam, hogy valószínűleg túl magas pulzussal futok. A 150 ütésnél magasabb tartományban futva folyamatosan jelen van ez az érzés. Alatta viszont alig-alig jelentkezik ez a probléma, sokkal motiválóbb és úgy érzem, hogy 145 környékén tartva a végtelenségig el tudnék futni. Meglepő, hogy ilyen alacsonyra került ez a határ, mert tavaly, 20 kilóval nehezebben rendszeresen 160 környékén, vagy akár bőven fölötte kocogtam és ebből a negatív hullámból semmit sem éreztem.

recalculating-1.jpg
Átmenetileg a futás célja nem a futás, mint fő edzés lesz, hanem egy segédeszköz, amivel támogatok egy másik tevékenységet. Ez lehet közlekedés, hobbi, célversenyre készülés. Ezzel remélhetőleg minden egyes futásnak tudok értelmet adni és nem a céltalan időtöltés lassúságán és értelmetlenségén fogok rágódni és szorongani folyamatosan. Azt az utat szeretném megtalálni, amivel ismét annyira jól érzem magam futás közben, mint amilyen jó volt tavaly tavasszal.
Továbbra is törekedni fogok a heti öt futásra. Hétfő és péntek pihenő, amikor futás nincs, helyette kerékpárral megyek. Kedd-szerda-csütörtökön pedig a munkából futva megyek haza. Ha tudnék zuhanyozni az irodában, akár reggel is mehetnék futva, de egyelőre ez nem megoldott. A mostani terveim szerint így fog összeállni a heti terv:
Munkába Haza
Hétfő Bringa Bringa
Kedd Bringa Futás
Szerda BKV Futás
Csütörtök BKV Futás
Péntek BKV Bringa
Szombatonként geocaching futást tervezek. A környéken elég sok geoláda van, ezek közül elég soknál még nem jártam. Megpróbálom úgy összerakni az útvonalakat, hogy a tervezett távon belül meg tudjak látogatni néhány új ládát. Miután pedig elfogytak a környékbeli helyszínek, egy-egy távolabbi rejtést fogok megkeresni.
Vasárnap pedig marad a megszokott hosszú, az adott felkészülési szakasznak megfelelő távval.
Bízom benne, hogy ezek a változások segíteni fognak. Szeretném visszaszerezni a lelkesedésemet és folytatni a kilók leadását. Még legalább 15 kg van előttem, muszáj tovább menni az úton.

2 komment

Címkék: motiváció futás

A bejegyzés trackback címe:

https://futoka.blog.hu/api/trackback/id/tr195212517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iramszarvas 2013.04.09. 07:33:50

Ez remek, de mennyi az annyi? Mármint a táv...

Lzooltan · http://lukacs.eu 2013.04.09. 09:22:07

7,5 km-re lakom. Ha működni fog ez a terv, akkor a mostani 80-100 km-ről fokozatosan 150-170 km-ig emelem a havi adagot.
süti beállítások módosítása